Sposób przygotowania

jabłka umyć obrać ze skórki wydrążyć gniazda nasienne pokroić na mniejsze kawałki włożyć do garnka wlać odrobinę wody i zagotować co jakiś czas mieszając aby nie przywarły do dna po zagotowaniu się dusić na małym ogniu ok.30min.co jakiś czas mieszając dodać odrobinę cukru jeśli jabłka są kwaśne i wlać sok z cytryny aby nie ściemniały,gorący mus przekładać do umytych słoików szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem aby słoik się zamknął,można także dla pewności pasteryzować od zagotowania się wody ok.10min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    dobry przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !