Sposób przygotowania

Mięso pokroić w drobniutką kostkę. Marchewkę zetrzeć drobno na tarce, papryke zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przyprawić i smażyć na oleju. Podlać wodą i dusić do miękkości. Zaciągnąć wodą z mąką. Ziemniaki zetrzeć na tarce, odlać sok, dodać mąkę by wyszła gęsta masa. Dodać jajko i posolić. Usmażyć placki na oleju. Podawać placki z gulaszem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Na zdjęciu w gulaszu zamiast marchewki ogórek kiszony. Równie pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pacia

    to chyba moje ulubione danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię,pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !