Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z soczewicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
pieprz, sól
woda 0,5 (gorąca)
soczewica 1 (sucha, mieszana)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z soczewicą

Soczewicę wrzucam do osolonego wrzątku i gotuję około 15-20 minut .Do miski wsypuję mąkę, wlewam bardzo gorącą wodę, dodaję szczyptę soli. Mieszam. Przekładam na blat i zagniatam. Dzielę na mniejsze część i wałkuję.Wycinam szklanka kółka.Soczewice odcedzam a potem podsmażam na patelni, doprawiam pieprzem. Na każde kółko kładę farsz i zlepiam brzegi. Wrzucam pierogi partiami do osolonego wrzątku. Gotuje około 6 minut, a dokładniej to tyle, aż woda zawrze ponownie po wypłynięciu pierogów na wierzch

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 25.01.2013 11:12
bardzo pyszne
Stenka 27.11.2011 18:32
dobrze dodac jeszcze podsmazona cebulę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak