Sposób przygotowania

Soczewicę wrzucam do osolonego wrzątku i gotuję około 15-20 minut .Do miski wsypuję mąkę, wlewam bardzo gorącą wodę, dodaję szczyptę soli. Mieszam. Przekładam na blat i zagniatam. Dzielę na mniejsze część i wałkuję.Wycinam szklanka kółka.Soczewice odcedzam a potem podsmażam na patelni, doprawiam pieprzem. Na każde kółko kładę farsz i zlepiam brzegi. Wrzucam pierogi partiami do osolonego wrzątku. Gotuje około 6 minut, a dokładniej to tyle, aż woda zawrze ponownie po wypłynięciu pierogów na wierzch

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    dobrze dodac jeszcze podsmazona cebulę
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    bardzo pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !