Sposób przygotowania

Na blat wysypać mąke, dodać żółtka, margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki, cukie puder i wanilie. Wszystko ze sobą połączyć/zagnieść. Przygotowane ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki. Do rondelka wlać mleko, w międzyczasie żółtka utrzeć z cukrem i mąką na jednolitą masę. Gdy mleko będzie gorące dodaje je powoli do masy zółtkowej. Wszystko dokładnie mieszam. Przygotowaną masę ponownie przelewam do rondelka, aby podgrzała się i zgestniała. Chłodne ciasto wałkuje i przenoszę na formę do pieczenia tarty. Piekę około 20 minut w 195 C. Gdy ciasto lekko ostygnie wylewać gorący krem i dekoruje plasterkami banana. Gdy krem ostygnie tartę umieścić w lodówce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    pycha:P
  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    pycha:P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !