Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chińska potrawa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 40 dag
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt.
seler 1 szt.
por 3 szt.
olej 3 łyżki
sos sojowy
sól
pieprz
carry

Przepis i sposób przygotowania na: chińska potrawa

Mięso opłukać, pokroić w plastry w poprzek włókien, lekko zbić zwilżonym wodą tłuczkiem, posolić i pokroić w paski. Włożyć do rondla na rozgrzany olej, lekko zrumienić, dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, jeszcze chwilę smażyć, podlać niewielką ilością wody i dusić na małym ogniu. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w cienkie plasterki i dodać do mięsa. Seler obrać, umyć, pokroić w słupki. Pory oczyścić, obciąć zielone części, dokładnie umyć i pokroić w półplasterki. Gdy mięso będzie miękkie włożyć seler i pory, i dusić jeszcze dziesięć minut. Doprawić sosem sojowym, solą pieprzem i Carry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 31.10.2011 20:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak