Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z pomarańczami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 2 szt
jabłka 2 szt
olej 1/3 szkl
sok z cytryny 3 łyżki
miód 2 łyżki
sól
pieprz
cebula czerwona 1 szt
kapusta czerwona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z pomarańczami

Czerwoną kapustę poszatkować,sparzyć posolonym wrzątkiem,odcedzić,polać 2 łyżkami soku z cytryny,wymieszać.Pomarańcze obrać,podzielić na cząstki,oczyścić z białych błonek,a następnie przekroić cząstki na pół.Jabłka pokroić na plasterki a następnie na trójkąty,cebulę pokroić w plasterki.Miód utrzeć z 1 łyżką soku z cytryny,dodać olej,dokładnie wymieszać,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Składniki sałatki włożyć do miski,polać sosem,wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak