Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowo-kokosowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

palma 1/4 kostki
cukier 2/3 szklanki
kakao 2 czubate łyżki
woda 5 łyżek
wiórki kokosowe 1 szklanka
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowo-kokosowa

Kroki postępowania

1
Palmę roztopić z cukrem, wodą i kakao. Zagotować na małym ogniu cały czas mieszając.
Krok 1 - Polewa czekoladowo-kokosowa foto
2
Zdjąć z ognia, przestudzić, dodać jajka i wymieszać.
Krok 2 - Polewa czekoladowo-kokosowa foto
3
Dodać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Polewa czekoladowo-kokosowa foto
4
Gotową polewą polać ciasto.
Krok 4 - Polewa czekoladowo-kokosowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 06.01.2012 19:15
taka najlepsza
pacpaw 05.11.2011 19:44
jedno z moich ulubionych połączeń - czekolada i kokos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak