Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dynia zapiekana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 15 dag
woda 4 łyżki
sól do smaku
dynia 1/2 kg
boczek 15 dag
śmietana 30% 3/4 szkl
jaja 3 sztuki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: dynia zapiekana

make posiekaj z masłem dodaj wode i sól zagnieć ciasto. owiń je w folie spożywczą i włóz na godz do lodówki. dynie pokrój w plastry i sparz wrzątkiem.jajka zmiksuj ze smietaną dopraw solą i pieprzem.ciasto rozwałkuj i wyłóż nim nasmarowaną tłuszczem formę o wysokich brzegach. Ciasto zapiecz na złoty kolor na podpieczone ciasto ułóż plastry dyni i boczku całość zalej smietaną i jajkami i piecz dalej około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak