Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4
cukier 40 dkg
czekolada 40 dkg
migdały
białka jaj 6

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek czekoladowy

Jaja rozetrzeć z cukrem, wsypać 40 dkg startej czekolady, 40 dkg drobno posiekanych migdałów i to wszystko utrzeć w makutrze. Na koniec ubić pianę z sześciu białek, wymieszać i nałożyć tą masę na sklejone opłatki lub blachę, wysłaną papierem i wysmarowaną masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dawid15 28.03.2011 16:59
Pyszny:}

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak