Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka lubelska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
masło 20 dag
jaja 3 sztuki
twaróg 50 dag
pieprz marynowany 2 łyżki
groszek 2 łyzki
korniszony 3 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: babka lubelska

ziemniaki obierz i zetrzyj. Wymieszaj z stopionym masłem wbij 2 jaja dodaj pieprz i groszek posól i dobrze wymieszaj. Twaróg zmiel z jajkiem dołóż paprykę oraz pokrojone w kostkę korniszony masę posól do smaku i wyrób.
formę posmaruj olejem na dnie rozsmaruj połowe masy ziemniaczanej wyłóz twaróg i przykryj go resztą masy. Piecz godz w temp 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 07.11.2011 09:11
super
ronald88 07.11.2011 09:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak