Sposób przygotowania

Mąkę wyrobić z wodą, dodać jajko i garść soli. Ugniatać, a następnie rozwałkować i wycinać pierogi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie dodaję jajka do ciasta na pierogi bo jest wtedy twardawe - zagniecione z samej mąki i bardzo ciepłej wody jest mięciutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    dziękuję za radę :) pierogi z takiego ciasta gotuję ok.20 minut i też nie są twarde...
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    a ja zawszę dodaję jajko i letnią wodę i nie są twarde - mam tylko nieco inne proporcje, ale pierogi są smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    takie ciasto do gwarancja udanych pierogów

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !