Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy do smaku
kakao 2 łyżki
woda 0,5 szklanki
margaryna 1 kostka
kakao 1 łyżka
cukier 4 łyżki
krem do tortów truskawkowy 1 opakowanie
mleko 1 szklanka
kolorowa posypka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto

Kroki postępowania

1
Do rondelka wlać pół szklanki wody,wrzucić pól margaryny,dodać 2 łyżki kakao.Całość rozpuścić i ostudzić.
Krok 1 - Ciasto foto
2
Jajka zetrzeć ze szklanką cukru.Następnie dodać 2,5 szklanki mąki,2 łyżeczki proszku do pieczenia,cukier waniliowy.Całość zmiksować,następnie wlać rozpuszczoną margarynę z kakao.
Krok 2 - Ciasto foto
3
Ciasto przelać do prodiża nasmarowanego tłuszczem i posypanego mąką.Piec przez 45 minut.Upieczone ciasto przekroić na 2 części,posmarować dżemem brzoskwiniowym.Krem do tortów zmiksować ze szklanką mleka i 1/4 kostki margaryny.Następnie ciasto przełożyć kremem truskawkowym.Ciasto polać ostudzoną polewą.(polewa 1/4 kostki margaryny,4 łyżki cukru,łyżka kakao,całość rozpuścić).Gotowe ciasto posypać kolorową posypką.
Krok 3 - Ciasto foto
4
Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Krok 4 - Ciasto foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 17.12.2011 17:32
wygląda smakowicie:)
Mysiunia 28.10.2011 16:53
apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak