Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z czerwonej kapusty i ogórków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kwaszony 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
skórka z cytryny trochę
oliwa 4 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta czerwona 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z czerwonej kapusty i ogórków

kapuste poszatkuj,wrzuć na osolony wrzątek i gotuj ok 10 min, ostudź.Jabłko zetrzyj na tarce do jarzyn i skrop sokiem z cytryny by nie ściemniało lub posyp go skórką. Cebule obierz,drobno posiekaj,ogórki pokrój w kostkę i wymieszaj z kapustą.Skrop całość sokiem z cytryny i oliwą.dopraw solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak