Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Z dyni wydrążamy gniazda nasienne i miękki środek, kroimy w kostkę. Jabłka obieramy ze szkórki, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, dodajemy do dyni. Podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    nigdy nie jadłem takiego dżemu, ale musi być smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Jest pyszny, polecam :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Jest pyszny, polecam :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    ja się przymieżam do takiego w tym roku
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    super
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Wygląda rewelacyjnie:) i pewnie też tak smakuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    cudowne kolory. Można postawić jako ozdobę i bronić, aby nikt nie zjadł :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna jest taka konfitura
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    a sezon na dynię w pełni
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    radziłabym dodać trochę soku z cytryny - dla smaku i żeby jabłka nie ciemniały
  • -1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Z reguły dodaję sok, ale jabłka miałam bardzo świeże i małego pomocnika, który pomagał obierać i kroić, więc nie było potrzeby ich skrapiać sokiem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !