Sposób przygotowania

Przygotowujemy ciasto kruche zagniatające ze sobą: margarynę, mąkę, cukier, śmietanę, jajko i proszek do pieczenia. Ciasto chłodzimy w lodówce. Po około 30- minutach rozwałkowujemy i wykładamy nim wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą blaszkę. Jabłka obieramy, wykrawamy gniazda nasienne. Jabłka kroimy na cząstki i układamy je na cieście. Z ciasta dodatkowo możemy zrobić \"kratkę\". Pieczemy przez około 25- 30 minut w temperaturze 160 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    smak tradycji :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszności!!!!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Mogłabym pochłonąć całą;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetna i smakowita
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszniutka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    tarta wygląda wspaniale
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Rewelacja! Mniam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszniutka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda wspaniale

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !