Sposób przygotowania

Marynata: 3 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżeczki mielonej kolendry Prymat, ½ zmiażdżonego ząbka czosnku, 2 łyżki cukru

Przygotować marynatę: składniki marynaty połączyć i dokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć mięso i wstawić do lodówki. Po 6 godzinach filety obrócić w marynacie i odstawić ponownie na 6 godzin do lodówki. Następnie wyjąć z zalewy, osuszyć, skórę ponacinać ostrym nożem i usmażyć na patelni, najpierw skórą do dołu, aby wytopił się tłuszcz. Następnie mięso przewrócić i smażyć z drugiej strony 8-12 minut, w zależności od wielkości fileta. Mięso powinno być w środku lekko różowe. Posypać migdałami, przyprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Pokrojoną pierś kaczki podawać z grzybami leśnymi duszonymi na maśle i sałatką z cykorii.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wyszukane
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Ba jeszcze gdyby tak można było kupic w każdym sklepie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię pierś

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !