Sposób przygotowania

Jajka wbić do miski, wsypać cukier, miskę położyć nad gotującą się wodą i ubijać aż brzegi zaczną obsychać. Następnie zdjąć z garnka z parą i ubijać do ostudzenia. Do zimnej masy jajecznej dodać przesianą mąkę wymieszaną z budyniem, proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej brytfanny, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30 minut. Po ostudzeniu ciasto przekroić na 3 placki. MASA Do miski wbić 3 jajka, dodać 6 łyżek cukru, cukier waniliowy. Miskę położyć nad parą i ubić. Następnie zdjąć z garnka i ubijać do ostudzenia. Do drugiej miski włożyć margarynę i utrzeć dodając stopniowo zimą masę jajeczną. Do utartej masy dodać rozpuszczoną i ostudzoną jedną tabliczkę czekolady. Tak przygotowaną masą przekładać placki biszkoptowe

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ten tort jest wspaniały! ja tę masę lekko wyostrzam czyli dodaję % :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Apetyczny widok:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    piękne i na pewno smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wow...takie zawsze mnie kuszą :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszniutkie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Ach, świetny słodycz na chandrę jesienną :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetyczne ciasto.
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepysznie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smacznie się prezentuje poproszę kawałek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !