Sposób przygotowania

Ogórki umyć, włożyć w słoiki, dodać pokrojone- marchew, czosnek, chrzan, koper, lubczyk, paprykę, cebulę. Do każdego słoika włożyć też kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu. Z wody, soli, cukru i octu sporządzić zalewę (podano proporcje zalewy, jej ilość można dowolnie zwiększać lub zmniejszać, opcjonalnie, zalezy to od wielkości i ilości ogórków). Zalewę zagotować, pozostawić pod przykryciem 5 min. Zalać ogórki w słoikach, zamknąć. Pasteryzować około 15 min.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Lubczyku jeszcze do ogórków nie dodawałam, ale zapowiada się ciekawie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    DanutaS

    doskonałe, super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !