Sposób przygotowania

Mieszankę sałat można zastąpić dowolnym innym rodzajem sałaty: masłową, lodową, rukolą, endywią, także świeżym szpinakiem.

Mieszankę sałat wsypałam do dużej misy. Pokroiłam w duże kawałki paprykę i pomidory, rozrzuciłam je na sałacie.
Awokado przekroiłam na pół usunęłam pestkę, skropiłam sokiem z cytryny, by nie ściemniało, wyjęłam łyżką miąższ i pokroiłam awokado w większe kawałki. Ser pleśniowy typu camembert również pokroiłam na duże części. Rozrzuciłam awokado i ser na warzywach. Orzechy piniowe uprażyłam i dosypałam do sałatki.

Przygotwałam sos vinegret z posiekanego drobno czosnku, soku z cytryny, soli, oliwy i suszonego oregano. Polałam nim sałatkę i odstawiłam na kilka minut.

Sos wymieszałam z warzywami i serem tuż przed podaniem. Sałatkę podałam w towarzystwie ciemnego pieczywa i białego wina.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    apetyczna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    jak pięknie wygladaja takie sałatki :) jednak je się oczami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę sam spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !