Sposób przygotowania

1. wymieszać cielęcinę z grubo zmieloną parówką, jajkiem, śmietaną i mąką. Dodać posiekana pietruszkę i dobrze zagnieść. Masę doprawić sola, pieprzem i gałka muszkatołową.
2. Bulion wołowy zagotować. Marchewkę pokroić w cienkie słupki i dodać do bulionu.
3. do bulionu nakładać łyżką nieduże ilości mięsa tworząc kluseczki. Dodać makaron i całość gotować 10 minut na małym ogniu, pilnując by zupa się nie zagotowała.
4. Zupę podana na talerzu posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    chętnie się skuszę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !