Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka w sosie własnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 0,5 kg
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
słodka papryka do smaku
woda 1-2 szklanki
mąka 1-2 łyżki
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka w sosie własnym

karkówkę kroimy w plastry, smażymy na mocno rozgrzanej patelni do zezłocenia, następnie dodajemy drobno posiekaną cebulę, podsmażamy chwilę razem, następnie doprawiamy. podlewamy wodą i dusimy do miękkości, ewentualnie zagęszczamy mąką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 10.09.2013 22:29
Pyszności! Takie mięso lubię :)
marcinek 14.03.2012 06:54
Smaczne
Justyna Jussstiii 11.11.2011 10:21
super
Justyna Jussstiii 11.11.2011 10:21
super
marcinek 31.10.2011 09:57
Super mięsko
krystyna24 28.10.2011 15:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak