Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 20 dkg
jaja 5
mąka ziemniaczana 20 dkg
margaryna 20 dkg
orzechy do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka

Margarynę utrzeć razem z cukrem. Dalej ucierając dodawać jajka na przemian z mąką. Jak będzie dobrze roztarte to ciasto rozsmarować na natłuszczonej blasze i posypać posiekanymi orzechami. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor. Ostygnięte ciasto pokroić w paseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 17.02.2013 22:44
fajna
caralajna 13.02.2013 07:48
ciekawy przepis
Wafelek2601 01.05.2012 09:02
super
mirosława4 26.02.2012 15:10
extra
jeta72 05.01.2012 21:37
świetne
berys18 27.12.2011 07:34
super pomysł
IKrakowianka 12.12.2011 23:12
super
Wacław 01.11.2011 20:24
fajny deserek !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak