Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa krówkowa 1 puszka
budyń śmietankowy 1 op
mleko 2 szkl
cukier 2 łyżki
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelek

Budyń rozrobić w szklance mleka. Drugą szklankę mleka zagotować z cukrem i masłem, wlać rozrobiony budyń i ugotować.Przestudzić. 9 herbatników ułożyć na blasze, posmarować połową masy krówkowej.Przykryć warstwą herbatników i wyłożyć budyń. Ułożyć ostatnią warstwę 9 herbatników i posmarować druga połową masy krówkowej.Wierzch posypać pokruszonymi pozostałymi 3 herbatnikami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 27.10.2011 22:59
bajeczny...
1j1o1l1a1 27.10.2011 20:19
karmelek-pychotek:)
mikrusiak 27.10.2011 19:38
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak