Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

portawka z brukselki z makaronem ryżowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy wstążki 1 opakowanie
brukselka 700 g
mozzarella 1 sztuka
pasta z kolendry 1 łyżeczka
szczypior
czosnek ząbki 2
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
baleron
pomidor 1 z bazylią i oregano

Przepis i sposób przygotowania na: portawka z brukselki z makaronem ryżowym

* makaron wrzucić do zagotowanej wcześniej wody z dodatkiem kurkumy,
* trzymać pod przykryciem ok. 3 minut,
* odcedzić, przelać zimną wodą,
* brukselkę ugotować, odcedzić,
* dodać do garnka z brukselką pomidory, dusić pod przykryciem kilka minut,
* w międzyczasie dodać zmiażdżony czosnek, pastę z kolendry i przyprawy,
* baleron pokroić w plastry i usmażyć na chrupko,
* na talerz wyłożyć makaron i porcje brukselki,
* posypać szczypiorkiem, baleronem i porwaną mozzarellą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 19.01.2011 17:13
pyszne danko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak