Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowy do rosołu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
jajko 2
sól do smaku
woda letnia 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowy do rosołu

Mąkę przesiewamy. Wbijamy jajko, dodajemy sól. Energicznie wyrabiamy ciasto dolewając stopniowo wodę. Ciasto powinno być elastyczne. Zgniecione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę. Następnie cienko rozwałkujemy sporadycznie posypując mąką. Zostawiamy na godzinę aby obeschło, zwijamy w rulonik i kroimy uzyskując nitki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 5 minut. Doskonałe do rosołu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 08.09.2012 07:44
super
Reda 08.09.2012 07:44
super
anja3107 17.05.2012 11:40
moja teściowa zawsze robi - najlepiej smakuje
LuKaSz4761 06.01.2012 08:30
Super
Maniek2 12.12.2011 08:39
też taki robie
ronald88 23.11.2011 10:12
super
halina17 18.11.2011 13:59
nie ma to jak domowy makaron
Margo1 01.11.2011 18:59
zjadłam bym taki rosól z takimi klusiami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak