Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy. Wbijamy jajko, dodajemy sól. Energicznie wyrabiamy ciasto dolewając stopniowo wodę. Ciasto powinno być elastyczne. Zgniecione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę. Następnie cienko rozwałkujemy sporadycznie posypując mąką. Zostawiamy na godzinę aby obeschło, zwijamy w rulonik i kroimy uzyskując nitki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 5 minut. Doskonałe do rosołu.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    zjadłam bym taki rosól z takimi klusiami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    nie ma to jak domowy makaron
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    też taki robie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Super
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    moja teściowa zawsze robi - najlepiej smakuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !