Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki wegetariańskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 2 łyżki
soczewica 30 dkg
szczypiorek suszony
ryż 2 saszetki
sól i pieprz
głowka kapusty 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki wegetariańskie

Kapustę oczyścić z nadpsutych liści, wyciąć głąba z kapusty.
Zagotować wodę z solą, włożyć kapustę, gotować do miękkości liści.
Kapustę wyjąć osączyć, zdjąć liście.
Ryż w saszetkach ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na sypko.
Soczewicę wrzucić na osoloną i wrzącą wodę, ugotować.
Wymieszać razem z ugotowanym ryżem, doprawić solą i pieprzem.
Z liści usunąć nerwy, nakładać farsz, zwijać ciasno w rulony.
Gołąbki podlać wodą rozmieszaną z koncentratem pomidorowym, dusić na wolnym ogniu do miękkości gołąbków.
Gotowe gołąbki posypać suszonym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.04.2013 08:39
bardzo smaczne
treonina 27.10.2011 17:12
ciekawy przepis! gołąbki inaczej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak