Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z nadpsutych liści, wyciąć głąba z kapusty.
Zagotować wodę z solą, włożyć kapustę, gotować do miękkości liści.
Kapustę wyjąć osączyć, zdjąć liście.
Ryż w saszetkach ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na sypko.
Soczewicę wrzucić na osoloną i wrzącą wodę, ugotować.
Wymieszać razem z ugotowanym ryżem, doprawić solą i pieprzem.
Z liści usunąć nerwy, nakładać farsz, zwijać ciasno w rulony.
Gołąbki podlać wodą rozmieszaną z koncentratem pomidorowym, dusić na wolnym ogniu do miękkości gołąbków.
Gotowe gołąbki posypać suszonym koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ciekawy przepis! gołąbki inaczej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !