Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białe wino 1,7 l
kostki rosołowe 2 szt
mąka 3 łyżki
Goździki całe Prymat 6 szt
wołowina 1,80 kg
smalec 20 g
cebula 0,5 kg
marchew 800 g
sól i pieprz
natka pietruszki
Liść laurowy suszony Prymat
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w winie

Wołowinę umyć, osączyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić na cząstki. Marchew obrać, opłukać pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć porcjami wołowinę, przesmażyć. Do mięsa dodać cząstki cebuli, jedną naszpikować goździkami. Tymianek drobno posiekać, dodać z listkami do mięsa, chwilę podsmażyć. Posypać mąką, zasmażyć. Zalać winem, dusić 30 minut. Dodać litr wody i kostki rosołowe, dusić 60 minut. Po 40 minutach dodać marchew, przyprawić, posypać posiekaną natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 25.04.2012 13:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak