Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Gdy są już miękkie posypujemy je mąką (nie odcedzamy wody- robimy to gdzieś po 10-15 min). Po wylaniu wody, mąka ma zostać na wierzchu ziemniaków. Ugniatamy wszystko razem, w między czasie dodając pokrojonej pietruszki, albo szczypiorku.
Następnie przy pomocy łyżki, nabieramy ziemniaki i rzucamy na talerz. Polewamy na koniec roztopioną słoniną z boczkiem.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    nigdy nie jadłam takich, spróbuję! a poza tym bardzo fajna nazwa :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszności-lubimy
  • 0
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    super do kapuśniaku:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    orginalna nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    szczerze to nie wiem czy taka nazwa jest poprawna, ale babcia tak to nazywała, tata i siłą rzeczy zostało, a nie sprawdzałam czy coś takiego istnieje pod inną nazwą :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !