Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZARLOTKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 koska
cukier puder 3/4 szkl
mąka pszenna 2 1/4 szkl
jajko 1 szt
jabłka 5-6 szt
cukier 4 łyżki
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SZARLOTKA

Kostkę margaryny utrzeć z cukrem pudrem, dodając jaja i wymieszać. Następnie wsypać mąkę i całość wyrobić na gładką masę. 2/3 ciasta schłodzić w lodówce, a 1/3 w zamrażalce. W tym czasie jabłka obrać pokroić w kostkę, uprażyć z cukrem i cynamonem, odstawić do wystygnięcia. Ciastem z lodówki wyłożyć dno i boki okrągłej formy wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą. Na ciasto wyłożyć jabłka a na wierzch zetrzeć na tarce ciasto z zamrażalki. Piec 40 minut w tem 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak