Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi po mediolańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
parmezan starty 5 dag
masło 5 dag
szałwia 5 listków
sól
pieprz
szparagi białe 2 pęczki
szparagi zielone 2 pęczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi po mediolańsku

Szparagi włożyć do osolonego wrzątku gotować 5-6min.Szałwię posiekać.Parmezan zetrzeć na tarce.Na rozgrzanym oleju usmażyć jajka sadzone.Szparagi rozłożyć na talerzach posypać parmezanem,na wierzchu umieścić jajka sadzone,polać masłem ze smażenia.Całość oprószyć solą,pieprzem,posypać szałwią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 16.12.2011 09:29
fajne
Magdalena80 02.11.2011 22:58
muszę koniecznie wypróbować ten sposób przyrządzania szparagów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak