Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć, obrumienić na oleju i przełożyć do garnka. Cebule obrać, pokroić, zrumienić na oleju pozostałym ze smażenia mięsa i dodać do mięsa. Wsypać przyprawę do mięsa wieprzowego Prymat, estragon, wlać bulion i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć, pokroić i dodać do mięsa po 30 min. duszenia. Gdy mięso będzie zupełnie miękkie, dodać masło i dusić jeszcze 5-10 min.. Przed podaniem pokroić na porcje. Podawać z kluskami kładzionymi lub kopytkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Fajny przepis, pewnie smaczne mięsko.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajne i konkretne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika168

    trzeba spróbować
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    łeptowina :-)
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    wieprzowina z pieczarkami a w przepisie mięso wołowe;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Albo nazwa nie od przepisu albo odwrotnie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dziwna sprawa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    przepis wart wypróbowania, bez względu na rodzaj mięsa. Robię na niedzielny obiad
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    konkretne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !