Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z jabłkami i brzoskwiniami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 4 sztuki
jabłka 2 sztuki
brzoskwinie 2 sztuki
cytryna
ser mozarella 4 plasterki
orzechy włoskie 4 łyżki
czosnek 3 ząbki
oliwa 5 łyżek
masło 2 łyzki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z jabłkami i brzoskwiniami

Cytrynę sparzyć,osuszyć,wycisnąć sok.
Czosnek zetrzeć z solą.Oliwę wymieszać z czosnkiem,sokiem z cytryny i pieprzem.
Pstrągi umyć,osuszyć,natrzeć solą i wstawić do lodówki na pól godziny.
Jabłka oraz brzoskwinie obrać,przekroić.Folię aluminiową posmarować masłem ułożyć pstrąga a na każdym z nich poukładać owoce i ser,posypać posiekanymi orzechami.Zawinąć folię piec około 20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak