Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z kremem migdałowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż
mleko 1 litr
migdały 25 dag
cynamon 0.5 łyżeczki
cukier 3 łyżki
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kremem migdałowym

Migdały musimy sparzyć i zdjąć z nich skórkę. Następnie mielimy je w mikserze lub ucieramy dodając kilka kropli wody. Mleko zagotowujemy i dodajemy do niego cukier, sól, cynamon i migdały. Wszystko razem mieszamy i gotujemy jeszcze przez 10 minut. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 06.08.2013 08:44
pyszne śniadanko :-)
Motorek 07.06.2013 09:47
super kremik
Agnieszka/picola 05.12.2011 07:58
ciekawe
m1monika 13.06.2011 21:11
coś pysznego
Patrycja33 19.05.2011 19:00
pyszniutkie mmniam
alaaa 14.04.2011 18:47
może być smaczne,,
matii6 31.03.2011 12:13
łał to będzie smaczne,,do księgi
Ania67 09.03.2011 13:49
Ciekawy przepis
gacopierz23 11.01.2011 11:54
smaczne
BozenA 09.12.2010 16:16
mmm
plocia 02.12.2010 21:17
z migdałami może być pyszne
misia53 19.10.2010 09:36
Napewno smaczny.
Karolcia12 14.10.2010 12:30
smaczne i proste
Margo1 06.09.2010 09:59
Smaczne
kakiaa 18.07.2010 09:34
Pycha! A do ryżu zapiekanego z jabłkami sosik też byłby wspaniały:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak