Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka mollet na sałtce jarzynowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
goszek zielony 10 dag
ziemniaki 10 dag
marchew 10 dag
seler 10 dag
pietruszka 10 dag
cebula 5 dag
jabłka 10 dag
ogórki kiszone 10 dag
pikle 5 dag
majonez 1 mały
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka mollet na sałtce jarzynowej

ugotować jajka n półtwardo obrać ziemniaki warzywa wyszorować szczotką opłukać obrać pokrajać w drobną kostkę groszek ugotować w małej ilości wody opłukać jabłka ogórek pilkle pokrajać w drobną kostkę cebulę posiekać wszystkie składniki połączyć z połową ilości majonezu przyprawić do smaku na dłużnym półmisku ułożyć sałatką w formie każde jajko brać na łyżkę oblewać majonezem i układać na sałatce jarzynowej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 27.10.2011 17:08
oj, nie masz pojęcia o jajkach mollet - półtwardo to dość nieprecyzyjne określenie....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak