Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DUSZONKA Z DORSZA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt
olej
przecier pomidorowy 125 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie
natka pietruszki
sól
pieprz
słonina 20 dag
filet z dorsza 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: DUSZONKA Z DORSZA

Rybę rozmrażamy,osuszamy i oprószamy solą.Cebule siekamy.Słoninę kroimy w paseczki,które umieszczamy na dnie naczynia do zapiekania .Na niej kładziemy na przemian rybę i cebulę.Każdą warstwę dorsza skrapiamy olejem i doprawiamy solą oraz pieprzem.W naczyniu umieszczamy liść laurowy oraz ziele ang.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C.Po około 15 minut zalewamy przecierem i pieczemy do miękkości.Podajemy posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.07.2013 15:40
bardzo smaczne
cooleczka 19.07.2013 18:20
muszę spróbować
anemon 18.04.2013 13:35
Bardzo ciekawy przepis.
paula99926 02.06.2012 13:09
ale bym zjadła takiej pyszności!
LuKaSz4761 28.02.2012 16:01
superancko
ben-ka 11.01.2012 10:55
smaczna rybka.
Grażyna13 10.01.2012 10:25
Smakowita :)
Robert10 24.12.2011 11:27
super
Wojt@s
Wojt@s 15.12.2011 11:03
extra
barbara11561 10.11.2011 22:40
niezłe
MAR3STA 01.11.2011 17:20
znakomite jedzonko
smakoszek 31.10.2011 21:28
ciekawe
Kopiko1983 31.10.2011 06:40
To danie musi być pyszne! Mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak