Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka z jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/3 szt
por 1 szt
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
udko z kurczaka 2 szt
woda
zielenina do posypania
jajko ugotowane na twardo do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z jajkami

Do garnka wlać wody i włożyć umyte udka z kurczaka. Gotować na małym ogniu, co jakiś czas zbierając szumy. W międzyczasie warzywa umyć, obrać i pokroić na mniejsze części. Gdy mięso będzie miękkie dodać warzywa. Gdy trochę zmiękną dodać sok z cytryny i przyprawy. Przed podaniem zupę z botwinki posypać zieliną, podawać z jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 27.10.2011 17:13
Mariola, wybacz uwagę, ale do zdjęcia powinnaś bardziej zadbać o podanie - nalewa się do stojącego talerze i to ostrożnie żeby nie pobrudzić brzegów
Emilia22 27.10.2011 08:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak