Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepki z móżdżkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepki 8 szt
móżdżek 200 g
jajko 1 szt
masło 3 łyżki
sól do smaku
cebula 1 szt
śmietanka w/g uznania
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepki z móżdżkiem

Kalarepki obrać,opłukać,ostrożnie wydrążyć i obgotować na pół miękko w osolonej wodzie,móżdżek opłukać,oczyścić z błon i pokroić na małe kawałki i przesmażyć z drobno posiekaną cebulą na tłuszczu,następnie zdjąć z ognia,posolić i posypać pieprzem,wbić całe jajko,wsypać zieloną pietruszkę i dobrze wymieszać,kalarepki ponapełniać nadzieniem z móżdżku,przygotować naczynie do zapiekania,ułożyć w nim kalarepki,na wierzchu każdej położyć płatek masła i skropić śmietanką,zapiekać około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 24.12.2011 22:14
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak