Sposób przygotowania

Rozwijamy płat ciasta francuskiego.Układamy wzdłuż dłuższej krawędzi 4 plastry sera, na nich 4 plastry szynki. Trochę niżej kolejne.Zostawiamy kilka centymetrów wolnej przestrzeni wzdłuż drugiej długiej krawędzi.Zwijamy w roladę, ale niezbyt ściśle, bo ciasta w trakcie pieczenia przybywa.Kroimy rulon w 0,5 cm plasterki i układamy na papierze do pieczenia przekrojem do góry.
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni.Wierzch ślimaczków wilgotną dłonią lekko smarujemy po wierzchu.Wstawiamy do piekarnika na ok.15 minut.Można jeść na zimno i na gorąco.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    świetna przekąska :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    super wyglądają
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Śliczne ślimaczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uwiebiam ciasto francuskie, bardzo fajnie to wymyslilas! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Pięknie i pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    apetyczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Fantastyczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Szybko i jak smacznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    piękne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności idealne na deserek dla dzieciaków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !