Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dkg
cukier 20 dkg
masło 30 dkg
orzechy 20 dkg
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki orzechowe

Cukier zmielić. Na stolnicę dać masło, puder, mąkę i zmielone orzechy zagnieść ciasto. Utoczyć wałek, odcinać i formować rogaliki. Układać na blasze i piec na złoty kolor w temp. 200 stopni ok. 15 min. Upieczone posypać pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 31.03.2013 12:00
uwielbiam wypieki z orzechami
ben-ka 30.03.2013 19:37
fajne,takie do chrupania:)
mirosława4 07.06.2012 19:35
super do kawki:)
RenataZ-et 28.04.2012 21:24
pychotki :)
IKrakowianka 24.04.2012 21:15
świetne
Wafelek2601 21.04.2012 16:46
pyszne na deser
karolina1869 17.01.2012 13:17
pyszne
Tika4444 02.01.2012 12:04
fajny pomysł
karolina1869 29.12.2011 17:39
pyszzne
m1monika 28.12.2011 16:16
pychotka!!!
ziutula
ziutula 08.11.2011 00:37
pyszne rogaliczki...
smakoszek 05.11.2011 06:43
pyszne
Wacław 03.11.2011 12:33
smaczne,idealne do kawki !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak