Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeży szpinak 250 g
mąka 2 szkl
jajko 1 szt
sól
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ze szpinakiem

Szpinak myjemy, osuszamy. Siekamy lub blendujemy.
Do szpinaku dodajemy mąkę, szczyptę soli i jajko.
Zaczynamy zagniatać.
Jeśli trzeba dodajemy wodę.
Odrywamy kawałki ciasta i wrzucamy na osolony wrzątek.
Gotujemy 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 27.10.2011 09:52
dziekuję
halina17 26.10.2011 21:05
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak