Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
mąka ziemniaczna łyżeczka
Imbir mielony Prymat łyżeczka
sos sojowy łyżka
olej do smażenia 3 łyżki
woda 1/2 l
cytryna łyżka
kurkuma szczypta
tymianek szczypta
kminek 1/2 łyżeczki
miód 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone na słodko

Żeberka pokroić na małe kawałki i przygotować zaprawę -mąka ziemniaczana , imbir, sos sojowy. Żeberka wymieszać z zaprawą i odstawić na 1 godzinę. Rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju i obsmażyć żeberka, przełożyć do rondla , posolić do smaku i dodać do smaku odrobinę wegety. Następnie dolać zimnej wody i wymieszać z sokiem z cytryny, kurkumą, tymiankiem, kminkiem, pieprzem i miodem. Wszystko razem wymieszać i dusić w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 140 stopni przez 2 godziny. Żeberka powinny być bardzo pikantne. Podawać można z białym pieczywem , lub ziemniakami i fasolą szparagową. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 26.10.2011 22:19
ciekawe
halina17 26.10.2011 21:07
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak