Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wołowy z curry

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek posiekany 2 ząbki
kolendra 1 łyżka
imbir 1 łyżka
kurkuma 1 łyżeczka
kminek 1/2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
jogurt 1 łyżka
olej 2 łyżki
mąka 3 łyżki
wywar wołowy 4 szklanki
sól
pieprz
wołowina 1 (pokrojona w kostkę)
cebula 1 szt
cebula 1 szt
papryka 1 (chili posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wołowy z curry

Do miski wkładamy wołowinę pokrojoną w kostkę startą cebulę posiekaną paprykę chilli,czosnek,kolendrę imbir kurkumę,kminek curry i jogurt,wszystko razem mieszamy przyprawiamy i schładzamy około dwóch godzin.Olej rozgrzewamy na dużej patelni na silnym ogniu wkładamy połowę mięsa i obsmażamy około 5 min rumieniąc ze wszystkich stron i wyjmujemy mięso.Na rozgrzaną patelnię z posiekaną cebulą wkładamy pozostałe mięso i powtarzamy obsmażanie.Przekładamy całe mięso do naczynia żaroodpornego,dodajemy mąkę i dokładnie ją rozprowadzamy.Smażymy 4 minuty na średnim ogniu często mieszając,następnie wlewamy wywar doprawiamy i przykrywamy.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na dwie godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 28.10.2011 10:31
musi być bardzo aromatyczny
Krystyna32 27.10.2011 14:00
extra
anemon 27.10.2011 09:19
Apetyczne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak