Sposób przygotowania

Do miski wkładamy wołowinę pokrojoną w kostkę startą cebulę posiekaną paprykę chilli,czosnek,kolendrę imbir kurkumę,kminek curry i jogurt,wszystko razem mieszamy przyprawiamy i schładzamy około dwóch godzin.Olej rozgrzewamy na dużej patelni na silnym ogniu wkładamy połowę mięsa i obsmażamy około 5 min rumieniąc ze wszystkich stron i wyjmujemy mięso.Na rozgrzaną patelnię z posiekaną cebulą wkładamy pozostałe mięso i powtarzamy obsmażanie.Przekładamy całe mięso do naczynia żaroodpornego,dodajemy mąkę i dokładnie ją rozprowadzamy.Smażymy 4 minuty na średnim ogniu często mieszając,następnie wlewamy wywar doprawiamy i przykrywamy.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na dwie godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Apetyczne danie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być bardzo aromatyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !