Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diabelskie żeberka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
cebula 1 szt
czosnek 6 ząbków
olej 10 łyzek
sól do smaku
pieprz do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 3 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Diabelskie żeberka

Żeberka myjemy pod zimną wodą,po czym kroimy na porcje. Czosnek i cebulę obieramy i drobno siekamy,to samo robimy z papryczką chili,mieszamy razem dodając pieprz,sól,olej i paprykę w proszku. Tak przygotowaną marynatą nacieramy każdą porcję żeberek. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i polewamy resztą marynaty. Pieczemy w 180stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 06.01.2012 10:22
Apetyczny przepis. A gdyby tak te żeberka zalać tą marynatą, odstawić na kilka godzin a następnie upiec je na grillu ?
misia53 18.11.2011 13:42
żeberka lubimy bardzo
Adamorek 29.10.2011 10:12
super
Adamorek 29.10.2011 10:12
super
KasiaK90 27.10.2011 11:42
pyszne!zrobie napewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak