Sposób przygotowania

Oczyszczone,opłukane kuropatwy obrumienić na patelni z rozgrzaną oliwą,następnie przełożyć je do rondla,dodać pokrojone w plastry pomidory,gdy się podduszą,wlać wino i ocet,oprószyć tymiankiem i przyprawą ziołową oraz solą,dusić około 15 minut,po tym czasie wlać 2 szklanki wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około godziny,potem dodać opłukaną i pokrojoną w plasterki marchewkę i cebulki,udusić do miękkości ,gdy warzywa będą gotowe,wyjąć kuropatwy,przekroić każdą na pół,ułożyć na półmisku,obłożyć uduszoną marchewką i cebulkami,polać wytworzonym sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !