Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana z serem feta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
średnie pomidory 2 szt
ser feta 20 dag
oliwki czarne 30 dag
bazylia świeża
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana z serem feta

Paprykę przekroić wzdłuż na połówki , oczyścić. Pomidory sparzyć obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki. Ser pokroić w drobną kostkę, oliwki przekroić wzdłuż, fileciki posiekać na drobno. W połówkach papryki ułożyć po ćwiartce pomidora, kilka kostek fety, filecików oraz połówki oliwek. Całość skropić delikatnie oliwą posypać posiekaną bazylią i grillować przez 10 minut aż papryka będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 27.10.2011 15:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak