Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola po katalońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 4 szt
karczochy 4 szt
pieczarki 150 g
masło 50 g
sos beszamelowy 2 szkl
wywar z ryby
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sola po katalońsku

Karczochy opłukać,przeciąć zewnętrzne płatki,ugotować,wkładając do wrzącej ,osolonej wody,odcedzić,odrzucić zewnętrzne płatki,filety kolejno zwinąć w ruloniki,obwiązać czystą nitką bawełnianą,wrzucić do wrzącego wywaru z ryb i gotować około 10 minut,odcedzić,zdjąć nitki,w tym czasie oczyścić i opłukać pieczarki,drobno je posiekać,zrumienić na maśle,osolić,środki karczochów i usmażone grzyby ułożyć na półmisku,zalać gorącym sosem beszamelowym,pośrodku ułożyć ugotowane porcje ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak