Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa galijska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 500 g-wyłuskana
kości z szynki mały kawałek
kapusta 300 g
ziemniaki 3 szt
tłuszcz do smażenia 1 łyżeczka
mąka 1/2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa galijska

Fasolę opłukać,wrzucić do wody,dodać,opłukane kości,gotować na wolnym ogniu do miękkości,pod koniec gotowania dodać drobno poszatkowaną kapustę i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz roztartą z tłuszczem mąkę,gdy kapusta i ziemniaki się ugotują,przyprawić do smaku solą i pieprzem,gotować jeszcze kilka minut,podawać na gorąco ,zaraz po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak