Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuropatwy w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuropatwy 2 kg
olej do smażenia
mąka 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 1 szklanka
ziarna jałowca 7 szt
natka pietruszki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kuropatwy w śmietanie

Kuropatwy opłukać, osuszyć i przekroić na połówki i natrzeć solą zmieszaną ze zmiażdżonym jałowcem. Połówki kuropatwy obsmażyć na oleju. Zalać śmietaną wymieszaną z mąką, dodać szklankę wody, posolić i dusić do miękkości. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 10.12.2011 19:31
nigdy takiego dania nie miałam okazji zjeść
aacaac 26.11.2011 08:17
fajne
Reda 19.11.2011 08:07
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak